Zaterdag 23 Oktober 2021 : Eric’s Choice Part 7

Voor het zevende jaar op rij presenteert onze secretaris zijn eigen selectie aan whisky.

Van vorige edities weten we dat deze steeds op een zeer geanimeerde manier verlopen en deze steeds druk bezet zijn.

Er vlug bijwezen is de boodschap want zoals jullie weten zijn de plaatsen beperkt.

Hierbij nog een voorwoordje van Eric himself :

Ik heb er deze keer voor gekozen om de flessen aan te kondigen zonder opgave van de distilleerderij , zodat elke fles een beetje een verrassing blijft. Leeftijd , alcoholpercentage, bottelaar en/of regio worden wel genoemd. Hierbij dan ook een foto van de achterkant van de flessen zonder zichtbare labels.

Entree :

Een Highlander van 11 jaar oud aan 43% , ooit geselecteerd door Arthur Winning…..


1. Bourbon cask whisky van een distilleerderij die 95% van zijn spirit op sherryvaten zet. Een Duitse botteling van 16 jaar geleden (2005) waarbij de whisky zelf ook 16 jaar oud is, aan 46.2%

2. Sherry cask whisky van waarschijnlijk de beste distillery van de Speyside…8 jaar oud, 60% alcohol en 1 van 100 flessen, gebotteld door een Belg!

3. Turf troef met een botteling die de meeste leden van enkele jaren geleden nog zouden moeten kennen…Toen sublieme peat, nog altijd sublieme peat! Minder dan 10 jaar oud en uiteraard cask strength….

4. Bourbon cask whisky en de enige “original bottling” van deze tasting. De whisky is op de fles gegaan begin 2006, komt van een eiland aan de westkust van Schotland en kent een finish die je niet veel tegen komt. Zonder leeftijd helaas maar wel aan 61.3% alcohol !

5. Sherry cask whisky van een gerenommeerde distilleerderij …10 jaar oud, 59.1% , 1 van 168 flessen en gebotteld door 2 zweden die op whiskybase voor meer dan 100 bottelingen een gemiddelde van 86.83 punten op 100 laten optekenen.

6. Turf in een whisky van 5 jaar oud aan 55.9%. Speciaal uit mijn privécollectie…Voor het eerst gebruikt in mijn tasting van september 2017 en toen beloofd dat ze ooit terug zou komen… Et voilà! Toen de winnaar van de tasting, misschien ook dit jaar?

De gebruikelijke mengelmoes van bourboncask, sherrycask en turf in een gebruikelijke volgorde … Oudere en nieuwere bottelingen, 1 aan 43%, de rest aan caskstrength… 1 original en de rest independent bottelingen waarvan ééntje van een Belg en ééntje uit Zweden…

En uiteraard,als ge me kent, nog ergens een extra verrassing hé!🍾😀

Het zal me weer een eer zijn!

Eric

Locatie:  Broodtique Polenlaan 10

9190 Stekene 

Aanvang:20u00

Leden:30€

Niet leden:40€

Inschrijven voor de tasing kan via deze link :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvKJCkIX9KZshx6pXGdv24T899JhF7x95vItoXaHhhfJPfrA/viewform?usp=sf_link