Zaterdag 24 februari 2024 : The world of the blended malts

Wij horen wel eens dat ‘single malt’ beter zou zijn dan een ‘blended’ whisky, puur omdat de blend een mix betreft. Wij zijn het hier niet mee eens. De term ‘single malt’ heeft in zeker zin absoluut te maken met een bepaalde status, maar dit is natuurlijk ook niet gek als er aan meerdere eisen voldaan moet worden alvorens het distillaat zo mag heten. De benaming, ‘single malt’ of ‘blended’, heeft natuurlijk niks met de kwaliteit van de inhoud te maken en laat dit nou nét zijn waar het omdraait.
Uiteindelijk blijft smaak een persoonlijk iets, waardoor niet voor jou ingevuld kan worden of een whisky lekker is of niet. Hier kom je natuurlijk alleen achter door zelf te proeven. De proefnotities die geschreven en gedeeld worden zijn dan ook heel persoonlijk, de beleving van eenzelfde whisky is voor iedereen anders. Laat je in ieder geval niet afschrikken door het predicaat ‘single malt’ of ‘blended’.
We proeven op deze tasting op één uitzondering na een aantal expressies van gerenommeerde master blenders. Dit wil zeggen dat het gaat om bottelingen die samengesteld zijn uit 100% single malt whisky afkomstig van minstens 2 verschillende distilleries.
Aan jullie om uit te zoeken welke whisky de vreemde eend is in de bijt.

De line up in details:
Opener: Clydebuilt sailmaker 48% Ardgowan distillery

  1. Art & Decadence limited edition 49% Compass box
  2. The Glover batch 6 (Ardnamurchan – Chichibu) 57.5% Adelphi
  3. Campeltown blended malt 6Y 58.6% Watt whisky
  4. Blended malt 20Y 2001-2021 45% sherry Thompson Brothers
  5. Blended malt 11Y 2010-2021 50% bourbon Thompson Brothers
  6. Islay blended malt 12Y 2009-2021 55.7% Thompson Brothers

Place to be :

Broodjeszaak Broodtique

Polenlaan 10
9190 Stekene

Aanvang: 20u00
Leden : 35€
Niet Leden :45€

Wees erbij en schrijf je nu in via deze link : The world of the blended malts

Graag overschrijving op onze rekening.

——————— +++ —————– +++ —————- +++ ——————

Noteer ook alvast onze volgende tastings in je agenda :

  • 23/03/2024
  • 25/05/2024